wordpress

Γιατί να φτιάξω μια ιστοσελίδα;

Γιατί να φτιάξω μια ιστοσελίδα;

Γιατί να φτιάξω μια ιστοσελίδα; Ακόμα και σήμερα υπάρχουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θεωρούν ότι το internet δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά τους. Δεν έχει σχέση με την επιχειρηματικότητα και σε πολλές περιπτώσεις θεωρούν το Internet ως τον Διάβολο μεταμφιεσμένο!

Η κατασκευή μίας ιστοσελίδας, πλέον είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση. Στην συνείδηση του κοινού, μία επιχείρηση που δεν έχει ιστοσελίδα, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Οπότε, όποιο κι αν είναι το αντικείμενό μας, ότι κι αν θέλουμε να προβάλουμε,
θα πρέπει να φτιάξουμε και την ανάλογη ιστοσελίδα.

Ιστοσελίδα=Επιχείρηση

Η ιστοσελίδα μας είναι ουσιαστικά η επιχείρηση μας. Η κάρτα που εκδίδουμε, όμως με πολύ μικρότερο αναλογικό κόστος και μεγαλύτερο κέρδος, αν σκεφτεί κανείς την προβολή που μας προσφέρει.

Προώθηση των υπηρεσιών σας

Σε αντίθεση με τις επιχείρησεις και τα γραφεία που λειτουργούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Η ιστοσελίδα σας, είναι ανοιχτή στον κόσμο στον κόσμο 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα!

Δικηγόροι, γιατροί, οικονομικοί σύμβουλοι, μηχανικοί, μεσίτες και όλες οι προσανατολισμένες σε παροχή υπηρεσιών επιχειρήσεις, θα πρέπει να έχουν μια δυναμική παρουσία και στο χώρο του διαδικτύου.

Ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου συνεχώς αυξάνει, και πλέον μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού κάνει έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο, προτού επιλέξει τον επαγγελματία που θέλει για να του παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του.

Με την παρουσία σας στο Διαδίκτυο, δεν είστε πλέον μια μικρή τοπική επιχείρηση. Σας δίνεται η δυνατότητα να σας επισκεφτούν εκατομμύρια χρήστες του internet από όλο τον κόσμο.

Εμπιστοσύνη

Για μια μικρή επιχείρηση, ένα καλά σχεδιασμένο site είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας, αλλά και για να προσελκύσετε νέους.

Γιατί να πληρώνετε ακριβά ενοίκια, πάγια έξοδα, λογαριασμούς, καθώς και όλες τις άλλες δαπάνες που έχει ένα κατάστημα;

Η πώληση στον κυβερνοχώρο είναι πολύ φθηνότερη και ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Η παροχή ασφαλούς online παραγγελίας είναι πολύ προσιτή ακόμα και για τις μικρότερες επιχειρήσεις και το κόστος για τη δημιουργία ενός e-shop δεν είναι απαγορευτικό!

Μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες για τους πελάτες σας και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαδικτυακά εργαλεία στο site σας (online ερωτηματολόγια, polls, web stats).

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να προσαρμόσετε τις παροχές σας σε αυτό που θέλουν οι πελάτες, πολύ πιο εύκολα και οικονομικά, από το να χρησιμοποιήσετε focus groups ή άλλες έρευνες εντοπισμού των επιθυμιών του αγοραστικού κοινού.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στις μέρες μας η επιχείρησή σας, με οτιδήποτε και αν ασχολείται, να μην έχει παρουσία στο διαδίκτυο. Εταιρία ή ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς ιστοσελίδα προκαλούν αρνητικά σχόλια σε συνεργάτες ή πελάτες προς όφελος των ανταγωνιστών. Το να μην διαθέτεις ιστοσελίδα δείχνει ερασιτεχνισμό και ότι αδυνατείς να ακολουθήσεις τις εξελίξεις και το πνεύμα της εποχής!

Γιατί να κάνω ιστοσελίδα, αφού έχω για την επιχείρησή μου Facebook; (ή κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης) ή καταχώρηση σε κάποιο online κατάλογο;

Καταρχήν το Facebook δεν είναι ιστοσελίδα, αλλά η πιο γνωστή κοινότητα κοινωνικής δικτύωσης (social network). Σίγουρα είναι καλό να υπάρχει εκεί η παρουσία σας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το ρόλο ενός site, για όλους τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω.

Η ολοκληρωμένη παρουσία σας στο internet περιλαμβάνει μια καλά σχεδιασμένη και δομημένη ιστοσελίδα. Μια ιστοσελίδα η οποία θα ανατροφοδοτεί με υλικό την παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, twitter, google+ κλπ). Με στόχο την προσέγγιση μεσοπρόθεσμα μεγάλου αριθμού επισκεπτών – εν δυνάμει πελατών.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα επιλογών. Και πρώτα απ’ όλα,
την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη, που θα μας βοηθήσει από τον καθορισμό του στόχου μας, την ανάλυση των αναγκών μας και την σωστή καθοδήγηση, έως την σωστή υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα ή σας πείσαμε και είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στη δημιουργία ιστοσελίδας, επικοινωνήστε μαζί εδώ.

Related Posts